1.Змінено конкурсні предмети за напрямами «Геологія» та «Готельно-ресторанна справа».

2. Вступник може подати в електронній формі заяву   за адресою http://ez.osvitavsim.org.ua

  про допуск до участі у конкурсному відборі до ВНЗ. Приймальні комісії зобов’язуються фіксувати факт кожної подачі заяви в паперовому вигляді у Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

3. Абітурієнти можуть подавати сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти, виданий у 2012 році, або сертифікати чи їхні дублікати за 2008 — 2011 роки.

4. Для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра (спеціаліста, магістра медичного та ветеринарного спрямувань) до участі у конкурсному відборі допускаються вступники, які подають сертифікати УЦОЯО (або їх копії) з балами не нижче 124 балів з непрофільних та не нижче 140 балів з профільних конкурсних предметів.Плачу

5. Передбачається обов’язкове зазначення у Правилах прийому до ВНЗ порядку нарахування додаткових балів особам, які в рік вступу закінчили підготовчі курси і вступають до цього ж вишу на відповідний напрям підготовки (на природничо-математичних, інженерно-технічних спеціальностях).Додаткові бали, які вузи можуть давати для тих, хто відвідував підготовчі курси, наразі мають оприлюднюватися до початку прийому заяв про вступ.

6 Встановлюються три етапи ( «ХВИЛІ») зарахування після оприлюднення першого, другого та третього рейтингових списків: по чотири, три та три дні.

7. Три "хвилі" зарахування на бюджет :  рекомендації приймальна комісія повинна буде надавати у перший, п'ятий і восьмий дні після останнього дня прийому заяв.

Тобто, у вступників буде 4 дні в першій хвилі (з 1 по 4 серпня включно),

три дні - у другій (з 5 по 7 серпня) хвилі і

три дні –у третій (з 8 по 10 серпня) хвилі.

 8. Кожне рішення приймальної комісії про рекомендування до зарахування оприлюднюється в день його прийняття не пізніше 12 години.

9.  У розділі про порядок зарахування, додано пункт 18.5.:
"Рішення приймальної комісії про зарахування вступника може бути скасоване приймальною комісією лише за письмовою заявою вступника або в разі виявлення порушень законодавства з боку вступника. Питання про скасування рішення про зарахування розглядається приймальною комісією в присутності вступника. Рішення приймальної комісії про зарахування вступника зобов’язує керівника вищого навчального закладу видати наказ про зарахування вступника."
Отже, швидко забрати документи і перекинути їх до іншого ВНЗ, після того, як абітурієнта вже було зараховано, буде досить проблематично.Показываю язык


10. Вступники, які до 10 серпня не подали до приймальної комісії оригінали документів, втрачають право зарахування на навчання за державним замовленням

11. Зарахування вступників здійснюється на основі базової та повної загальної середньої освіти на денну форму навчання:
за державним замовленням не пізніше 10 серпня;
за кошти фізичних та юридичних осіб – після зарахування на місця державного замовлення відповідного напряму (спеціальності), але не пізніше 25 серпня.

 12. Інформування громадськості про подання заяв на вступ до вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації здійснюється за даними Єдиної державної електронної бази з питань освіти в інформаційній системі «Конкурс». Приймальні комісії зобов’язані подавати у встановленому порядку отримані від вступників відомості до Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

14. Прийом заяв та документів від вступників, вищі навчальні заклади України розпочнуть 2 липня. Вступник матиме право подати заяву не більше ніж до п'яти вищих навчальних закладів та не більше ніж на три спеціальності у кожному з них.Смешно